Art Mirror

A belsőépítészet egy igazán csodálatos hivatás.

Mi pontosan a belsőépítészet? 

Képzeljük el, hogy éppen építik a friss, csodálatos szép új házunkat. Mikor kész, besétálunk, és nagy, tágas tereket találunk, frissen glettelt falakkal: más azonban nincs benne. A házunk kész, de az alapfalakon kívül nem áll semmiből. Nos, a belsőépítészet az az ág, ami ezt a „semmit” megtölti „valamivel”, melyet úgy hívunk: otthon!

A belsőépítészet tudománya

A belsőépítészet tehát az az ágazat, mely megtölti a házunkat mindennel, amitől később a mi otthonunknak hívhatjuk. A ház vázát kitölti a rendelkezésére álló valamennyi négyzetméter alapján szobákkal, meghatározza a folyósók helyét, alakját és méretét, megmozgatja a falakat, a tereket, melynek még funkciót is ad, elhelyezi és kiválasztja az ajtókat, valamint ablakokat a dizájn és a kialakítás jegyében, tehát gyakorlatilag megtölti házunkat élettel.

A belsőépítészet alapjai

A belsőépítészet tehát egy nagyon komoly munka, mely hatalmas nagy szakértelmet igényel. A belsőépítész emellett nem összekeverendő a lakberendezővel, hiszen előbbihez komoly építészeti alapismeret szükséges, valamint naprakésznek kell lenni a nemzetközi stílusjegyek és építészeti trendekkel, valamint azt is tudni kell, különféle darabokat honnan lehet beszerezni.

Belsőépítészet, az ügyfelek nyelvén

A belsőépítészet másik fontos mozzanata, hogy a belsőépítészek jól tudjanak kommunikálni, hiszen a megfelelő kommunikációs képesség elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügyfelekkel, valamint mindenkivel, aki részt vesz a belsőépítészeti folyamatokban tökéletesen meg tudják találni a hangot, hiszen mindez elengedhetetlen kulcsa ennek a szakmának.