Art Mirror

Az angol stílus alkalmazása szempontjából a lakás adottságai mindenképpen meghatározóak. A klasszikus angol stílus kizárólag nagy belmagasságú és alapterületű helyiségekben mutat szépen. 

Nem könnyű a klasszikus stílusjegyeket összehangolni a modern életforma kívánalmaival, de türelemmel, odafigyeléssel és némi hozzáértéssel mégis megteremthetjük a kívánt hangulatot. 

Az angol nappali nyitott kandalló nélkül elképzelhetetlen. A kandalló itt nem egyszerű fűtőtest, hanem fontos stílusjegy, és térszervező elem. Ha nem lehetséges nyitott tűzterű, hagyományos kandalló alkalmazása, akkor egy szép formájú, gázos, vagy elektromos kandalló is beépíthető. A kandalló, a hozzá tartozó kovácsoltvas eszközökkel, és tartozékokkal meghatározza a szoba hangulatát. A kandalló fölé tükör vagy festmény, a párkányára klasszikus kiegészítők, szobrok, gyertyatartók kerülnek. 

Az angol stílusra jellemző a sötét színű fából készült, intarziás mahagóni-, diófa, vagy tölgyfa bútor. A bútoroknak pompát és kényelmet kell sugározniuk. A kárpitozott, párnázott dívány, szófa, vagy karfás kanapék, karosszékek a szoba jellegzetes bútorai. Ebben a stílusban, már megjelennek a garnitúrák. A falnál egyéb bútorok állnak, konzolasztal, kabinetasztal, tükör, vagy könyvespolc sötét színű fából. A bútorok mellett a lakástextilek adják meg a klasszikus otthon karakterét.

A mintás damaszt, a régi kárpit, vagy a brokát, a sima vászon, a nyomott virágminta, a selyem, és a csipke mind-mind fellelhető az angol enteriőrben. A falak jellegzetes fa burkolatán kívül az antik-, vagy az olcsóbb festett falikárpit, a hímzés, régi függöny, indiai, afrikai, távol-keleti kelme vagy szőnyeg stíluserősítő elemként kerül alkalmazásra.

A falakra kerülő anyagok sima felületen érvényesülnek a legszebben. A klasszikus hatást tovább fokozzák a bársonyból és bársonyos selyemből készített gyönyörű függönyök, a hozzájuk tartozó lelógó rojtok, bojtok. Az ablakokat, és a párkányba illesztett párnázott ablaküléseket rojtos anyagokból készült függönyök, és drapériák díszítik. 

A világító testek széles skálája szerepel a klasszikus angol enteriőrben, úgymint a kristálycsillárok, (lehet ötvösmunka is,) asztali lámpák, állólámpák, falikarok. Az általános világítás mellett jellemző helyi világítások, (fényszigetek), és a műtárgy megvilágítások használata.

A falakon merész színek, sűrű mintás tapéták és a faburkolatok a jellemzőek. A padlóra fektessünk antik, vagy perzsaszőnyeget. A bútorokat erőteljes színű, összetett mintájú bársony, damaszt, bőr huzattal vonják be.