Art Mirror

 A vidéki települések komoly hagyományokkal rendelkeznek a téralakítás és a tárgyformálás terén. A főleg állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó, gazdálkodó életformával összhangban álló lakberendezési szokásokat nevezzük vidéki stílusnak.

Eredetileg Angliából származik, később Amerikában is meghonosodott, és country néven vált ismertté. Adott területekre más-más stílusjegyek vonatkoznak, sajátos bútorok, színek, hagyományok.

A vidéki élet, a természet közelsége sokakat vonz, ezért manapság ez a stílus egyre inkább népszerűvé válik. A vidéki stílus bármely lakásban kialakítható, létrehozásához nem szükséges nyaraló, vagy falusi ház. 

A főbb stílusjegyek a fából készült, robosztus, kissé megkopott bútorok, a természetes közepes színárnyalatú  faburkolat a falakon. A stílusra jellemző lakástextilek a virágos kelmék, a nagy drapériák, a természetes textúrák, a háziszőttes. 

A könyvszekrények,polcok minden helyiségben helyet kapnak.  A dekoráció porcelán- illetve személyes tárgyakból, fényképekből és mindenféle használati eszközökből áll.